המתכון הזה יעשה חסד עם העגבניות השמנמנות שנחו במקרר יותר מדי. מומלץ לאכול עם חלה טרייה.
המתכון מבלוג האוכל של עוז תלם | צילום: אסף אמברם
מצרכים:
6 כפות שמן זית (או יותר)
3-2 פלפלים אדומים (עדיף אלו המאורכים-שושקה/רמירו) חתוכים לפרוסות דקות או קוביות קטנות
1 פלפל ירוק חריף (אפשר יותר או פחות לפי הטעם), פרוס דק
שיניים מראש שום אחד, קלופות ופרוסות דק
חופן נדיב (20-15) עגבניות שרי (בצבעים שונים זה הכי מגניב), חתוכות לרבעים
10-8 עגבניות אדומות בשלות מאוד שכבר לא מתאימות לסלט, קלופות (עם קולפן למשל) וחתוכות לרבעים מלח, לפי הטעם
אופן ההכנה:
מחממים את שמן הזית בסיר בגודל בינוני. מוסיפים את הפלפלים (החריף והאדום) ומטגנים אותם מעל להבה גבוהה, תוך כדי ערבוב, בערך 3 דקות או עד שהתרככו.
מוסיפים את השום ומטגנים את השיניים כדקה תוך ערבוב מתמיד – אנחנו רוצים לרכך את השיניים אבל לא להשחים אותן.
מוסיפים את עגבניות השרי וממשיכים לטגן, משהו כמו דקה נוספת, עד שהעגבניות התרככו והמיצים שלהן ממלאים את הסיר.
מוסיפים את העגבניות השלמות ומעט מים. מתבלים במעט מלח.
מביאים לרתיחה ומבשלים מעל להבה בינונית נמוכה, תוך ערבוב מדי פעם, משהו כמו שעה ורבע-וחצי (בלי לכסות) או עד שהעגבניות התרככו והתפרקו לחלוטין, כל הטעמים התמזגו והרוטב הצטמצם לבערך שליש מהכמות שהייתה בו כשהעגבניות רק הגיעו לרתיחה.
טועמים ואם צריך מוסיפים עוד מלח לפי הטעם.
נותנים לרוטב להתקרר, מעבירים לקופסה ושומרים בקירור עד שמוכנים להגיש.
המתכון מבלוג האוכל של עוז תלם
הכנתם את המתכון? האשטגו – lovefoodnotwaste#