top of page

טבעות גבינה אפויות

הגבינה הצהובה מתחילה להתייבש? קבלו מתכון לחטיף מרענן וכייפי שיתאים לכל שעה ביממה.



כתב וצילם: עמרי פולק מהבלוג שביתה איטלקית

מצרכים לכ־20 טבעות:

100 גרם חמאה 120 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת (או כל גבינה צהובה שיש במקרר, אפשר גם לערבב) 100 גרם קמח לבן חלמון ביצה כף חלב קורט מלח


אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום של 150 מעלות, מוציאים מהמקרר חמאה ונותנים לה להתרכך מעט. מקציפים ביחד את החמאה, הקמח, 100 גרם מהגבינה הצהובה והמלח, עד שכל הרכיבים מתחברים ומתקבל בצק חלק ואחיד. מניחים על תבנית נייר אפייה. תולשים בצק בגודל חצי כף, מגלגלים אותו לצינור דק ומחברים את הקצוות ליצירת טבעת. טורפים קלות חלמון ביצה עם החלב, מורחים על הטבעות ומפזרים עליהן את פירורי הגבינה הנותרים. מכניסים את התבנית למקרר למספר דקות כדי למנוע את התרחבות הטבעות. מוציאים את התבנית מהמקרר ואופים כ־12 דקות. בסיום האפייה מוציאים מהתנור ומניחים את הטבעות על רשת לקירור קל לפני שמתנפלים עליהן… הכנתם את המתכון? האשטגו – lovefoodnotwaste# לעוד מתכונים של עמרי: https://shvitaitalkit.wordpress.com https://www.facebook.com/shvitaitalkit/




bottom of page