top of page
עלינו
הסיפור שלנו
צוות
צוות המייסדים
תכניות עבר
תכניות קיימות עירונית
תכנית ירוחם
תכנית העירה
תכנית השפעה מקומית
פודקאסט השפעה מקומית
קונים חקלאות ישראלית
על הפרוייקט
IBWA-SHOP
צִמְבּוּז
שבוע הצִמְבּוּז
שבוע הצִמְבּוּז
שנים קודמות
שגרירי שבוע הצִמְבּוּז
המספרים
מה זה לְצַמְבֵּז
תכנון
אחסון
בישול
ילדים
פירות וירקות מיוחדים
מתכונים
האמנה הישראלית
מאגר ידע
דוחות ופרסומים
תמחור דינמי
אקדמיה ברשת
יציבות שרשרת המזון
אירועים והכשרות
תכנית שקמה
תכנית שקמה
בו גרי שקמה
פרטים והרשמה
אירועים
אירועי מסה
אירועים והכשרות
שירותים נוספים
תקשורת
רדיו
כתבות וידאו
כתבות קריאה
צרו קשר
עלינו
הסיפור שלנו
צוו ת
צוות המייסדים
תכניות עבר
תכניות קיימות עירונית
תכנית ירוחם
תכנית העירה
תכנית השפעה מקומית
פודקאסט השפעה מקומית
קונים חקלאות ישראלית
על הפרוייקט
IBWA-SHOP
צִמְבּוּז
שבוע הצִמְבּוּז
שבוע הצִמְבּוּז
שנים קודמות
שגרירי שבוע הצִמְבּוּז
המספרים
מה זה לְצַמְבֵּז
תכנון
אחסון
בישול
ילדים
פירות וירקות מיוחדים
מתכונים
האמנה הישראלית
מאגר ידע
דוחות ופרסומים
תמחור דינמי
אקדמיה ברשת
יציבות שרשרת המזון
אירועים והכשרות
תכנית שקמה
תכנית שקמה
בוגרי שקמה
פרטים והרשמה
איר ועים
אירועי מסה
אירועים והכשרות
שירותים נוספים
תקשורת
רדיו
כתבות וידאו
כתבות קריאה
צרו קשר
About Us
Our Story
Our Team
Founding members
Past programs
Urban Sustainability
Yeruham’s Project
HaIra Project
Local Impact Project
Local Impact Opdcast
Israeli Agriculture
About Israeli Agriculture
IBWA-SHOP
Food Waste
Food Waste reduction week
Food Waste reduction week
Previous years
Food Waste reduction week Ambassadors
The Numbers
How to - Food Waste Reduction
Planning
Storage
Cooking
Kids
Special fruits and vegetables
Recipes
The Israeli treaty
Knowledge base
Reports and Publications
Dynamic Pricing
Online Academy
Food Chain Stability
Events and training
Shikma Program
About Shikma
Shikma Alumni
Details and Registration
Events
Masa Events
Events and Trainings
שירותים נוספים
Media
Radio
Video
Reading
Contact
את | 12.3.25
מה הקשר בין מה שאת אוכלת למה שאת לובשת? זה נקרא צמבו"ז
לכתבה
זווית | 2.4.24
צמבוז להמונים: איך הפחתת בזבוז מזון תשפר את הביטחון התזונתי שלנו
לכתבה
30.1.24 I זמן ישראל
רשתות השיווק מסרבות לאמץ את השיטה להוזלת המזון וצמצום הבזבוז
לכתבה
מאקו | 14.9.23
כך תגרמו לילדים שלכם לא לבזבז אוכל בשולחן החג
לכתבה
N12 | 24.4.23
הלכה למעשה: איך לחיות "קיימות" במינימום מאמץ?
לכתבה
מעריב | 12.3.23
נתונים חדשים חושפים: זה אחוז המזון שהישראלים זורקים לזבל
לכתבה
העירה | ynet | 9.3.23
על קו הגמר: הכירו את היזמים המובילים שמגנים על כדור הארץ
לכתבה
וואלה | 7.3.23
מותגי מזון, התפקדו! תמחור דינמי הוא צו השעה
לכתבה
כלכליסט | 26.12.22
טסקו הבריטית משיקה שוקחתן להצלת מזון
לכתבה
וואלה | 25.10.22
יום המזון העולמי - האוכל בצלחת שלכם עומד להשתנות
לכתבה
בטאון אדריכלות נוף | 6.22
תכנית העירה – קיימות עירונית מבוססת נתונים
לכתבה
מעריב | 24.4.22
סקר חדש: רוב הציבור מוכן לשלם יותר על מוצרים ידידותיים לסביבה
לכתבה
מאקו | 13.3.22
כלכלת הפודטק: ירקות שנמכרים בהנחות ענק, וקליפה מלאכותית שתצפה פירות
לכתבה
ynet | 6.3.22
השינוי מתחיל במקרר שלי: לחסוך ולשמור על הסביבה עם צמבו"ז
לכתבה
גלובס | 1.10.21
רוצים לחזק את מערכת המזון הישראלית? צמצמו בזבוז מזון
לכתבה
Jerusalem Post | 12.7.21
Israeli sustainability org. pushes for dynamic pricing in grocery stores
לכתבה
N12 | 4.7.21
בדיקת המעבדה חשפה האם אפשר להמשיך לצרוך את המוצרים שפג תוקפם
לכתבה
דה מרקר | 9.6.21
שוב שכחתם מהתותים במקרר? המזון המבוזבז עולה כמעט מיליארד דולר בשנה
לכתבה
ice | 17.3.21
בזבוז המזון בישראל - אלו כל הנזקים שנגרמים לנו
לכתבה
ynet | 12.3.21
להציל מזון כדי להציל את העולם
לכתבה
מאקו | 13.12.20
מחאה נגד המזרקים בסופגניות של רולדין: "גימיק שאין דבר מאחוריו"
לכתבה
גלובס | 16.11.20
המחיר האמיתי של מבצעי נובמבר
לכתבה
מאקו | 9.11.20
המדריך לאחסון מזון
לכתבה
על השולחן | 10.11.20
זה מה שנשאר
לכתבה
Jerusalem Post | 23.10.20
The Ups and Downs of Eating Habits During Covid19
לכתבה
ynet | 1.5.20
מה נעשה עם כל האוכל שאגרנו?
לכתבה
ynet | 12.3.20
המדינה שהיא אלופת עולם בלגמור מהצלחת
לכתבה
כלכליסט | 16.2.20
משבר האקלים מחייב ניהול סיכונים מחודש ומפוכח
לכתבה
גלובס | 23.8.19
איכלו לאט, לימדו מהר
לכתבה
כל העיר מודיעין | 21.3.19
גם במודיעין נלחמים בבזבוז המזון – באמצעות מיזם 'פיקניק עודפים'
לכתבה
מקומון אשדודנט | 12.3.19
יום הצמבו"ז מהו?
לכתבה
קול הזמן | 5.3.19
לראשונה: יום צמצום בזבוז מזון
לכתבה
T-5 מקבוצת מאקו | 26.2.19
5 דברים שחשוב לדעת על בזבוז מזון בארץ
לכתבה
כלכליסט | 13.1.19
המזון מתייקר? תפסיקו לזרוק אותו
לכתבה
זווית | 21.9.18
השנה בחגים – מצמב״זים
לכתבה
זווית | 22.8.18
המדריך המלא לבירה סביבתית
לכתבה
כלכליסט | 4.4.18
האתגר הוא לשכנע אנשים שהם לא אוכלים זבל
לכתבה
ynet | 28.1.18
חיים חדשים למזון שנזרק ממדפי הסופרמרקט
לכתבה
הארץ | 16.11.17
מודה ולא עוזב - ירוחם
לכתבה
בלוג עצמאי | 9.9.17
All that is Gold does not Glitter
לכתבה
מעריב | 7.8.17
"הבזבוז כואב לכולם": בית הקפה שיציע לכם אוכל שהוצל מהאשפה
לכתבה
ynet | 17.6.17
מונעים בזבוז: אפליקציה לתרומת מזון
לכתבה
הארץ | 11.4.17
איך להכין ארוחה מרהיבה משאריות ליל הסדר?
לכתבה
Time of Israel | 4.12.16
Waste not, want not ideal drowns in Israel’s garbage heap
לכתבה
הארץ | 20.9.16
סעודת מלכים היישר מפח הזבל
לכתבה
TimeOut Tel Aviv | 8.5.16
לא זורקים אוכל
לכתבה
The Marker Magazine | 2.12.14
האגו הפוליטי עולה לנו ביוקר
לכתבה
ynet | 30.3.24
רבע מהאוכל נזרק לפח. לא חבל?
מלחמת חרבות ברזל העלתה את החשיבות של ביטחון המזון. אז איך מייצרים חוסן תזונתי? מפסיקים את בזבוז המזון
לכתבה
זמן ישראל | 30.1.24
רשתות השיווק מסרבות לאמץ את השיטה להוזלת המזון וצמצום הבזבוז
לכתבה
Times of Israel | 15.9.23
The great food-waste showdown
לכתבה
CTech | 28.4.23
Food waste is a critical point of intervention
לכתבה
כלכליסט | 23.4.23
מיכל ביטרמן: "38% מהמזון בעולם נזרקים לפח. זה טריליון דולר בשנה"
לכתבה
TimeOut | 9.3.23
קשה לקנות אוכל, קל מידי לזרוק אותו. אבל אפשר לשנות את זה
לכתבה
פרוגי | 7.3.23
שומרים על כדה"א: למה לבזבז אם אפשר לְצַמְבֵּ"ז?
לכתבה
טיימס ישראל | 3.1.23
Our food system’s resilience is cracking
לכתבה
מאקו גרין | 13.11.22
להחזיר לידינו את השליטה בארנק: 8 טיפים לקנייה אחראית
לכתבה
מאקו | 28.6.22
למה הסופרים מסרבים לאמץ שיטה שתחסוך לכם הרבה מאוד כסף?
לכתבה
וואלה | 13.5.22
כך תלמדו את הילדים לפתח את הערך החשוב הזה בגיל צעיר
לכתבה
הארץ | 17.4.22
לחייב חברות ותאגידים להפסיק לבזבז מזון
לכתבה
מאקו גרין | 6.3.22
יותר ממה שאנחנו חושבים: רבע מהמזון שאנו קונים נזרק לפח
לכתבה
מאקו גרין | 25.11.21
לקזז את הקנייה: איך מצמצמים את הנזק הסביבתי של חגי הקניות?
לכתבה
כלכליסט | 16.7.21
הצביעות חוגגת בין מדפי הסופרמרקט
לכתבה
N12 | 5.7.21
הלחם היבש שתכננתם לזרוק חכו עם זה רגע
לכתבה
NWS | 17.6.21
לראשונה לאחר הקורונה: פעילות פרונטלית ראשונה לחניכי מרכז היזמות לנוער
לכתבה
על השולחן | 25.5.21
פג תוקף? קמפיין חדש מנסה למגר את התופעה
לכתבה
דה מרקר | 15.3.21
השינוי מתחיל במקרר
לכתבה
כלכליסט | 11.1.21
אלופי השאריות: על התופעה המתגברת של הכנת מזון ממה שנשאר בערב קודם